weblog

12
juli
2006

Kopstoot Zinedine Zidane

Kopstoot Zinedine Zidane MaterazziVanavond kwam Zinedine Zidane met een verklaring met betrekking tot zijn kopstoot tegen de Italiaan Marco Materazzi. Materazzi heeft zijn moeder en zus beledigd, en daarmee ook Zidane zelf. Ik wil op geen enkele manier goedpraten wat Materazzi gedaan heeft (het bevestigt namelijk voor de zoveelste keer dat hij echt een van de smerigste voetballers van dit moment is), maar ik snap dus echt niet wat Zidane bezielt om zo te reageren.

Zidane werd soms ten onrechte de hemel in geprezen, maar desondanks kun je niet ontkennen dat hij wellicht de beste voetballer van de afgelopen tien jaar is geweest. Naast het feit dat hij zo goed is, heeft hij ook nog eens alles gewonnen wat er maar te winnen valt, iets waarmee de wereldster zich over het algemeen onderscheidt van de topvoetballer. Des te meer reden om zijn actie uiterst merkwaardig te vinden. Hier hoorde hij gewoon boven te staan.

En dus was ik bestwel benieuwd naar zijn reactie. Het begint goed: "Ik vraag vergeving aan alle kinderen die mij hebben gezien. Er was geen excuus voor wat ik heb gedaan." Maar vervolgens voegt hij er nog wel aan toe dat hij er geen spijt van heeft.
Huuuuuuu, denk ik dan. Wel vergeving vragen, maar geen spijt hebben. Klinkt niet als oprecht berouw, laat staan als geloofwaardig.

Hoe dan ook, gelukkig heb ik me wel kunnen vermaken met alle Zidane-grappen die ik de afgelopen dagen voorbij heb zien komen. Zie onderstaand filmpje, of bijvoorbeeld de creaties die ze op dit forum hebben verzonnen.

reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Get your 15 minutes of fame, en wees de eerste die reageert!