weblog

30
april
2010

Wieziet: handige site voor mantelzorgers

Toen in de afgelopen jaren mijn beide oma's hulpbehoevend werden (de ene in ziekenhuis en verzorgingstehuis, de andere in haar eigen woning), heb ik voor hun directe familie een heel simpel weblogje gebouwd. Het heette Moederlog en bood mijn ouders en hun broers en zussen de mogelijkheid om op een afgeschermde website met elkaar te communiceren over het wel en wee van hun (schoon)moeder. Er werd verslag gedaan, er werden afspraken gemaakt en alles kon eenvoudig worden teruggelezen. Beide families waren erg enthousiast, en ook andere mensen die ze er over vertelden reageerden positief.

Samen met Willem en René van Helder heb ik dit concept daarom afgelopen jaar uitgebouwd, en beschikbaar gemaakt voor iedereen: Wieziet. Familie, vrienden en mantelzorgers van zieken, hulpbehoevenden en ouderen kunnen terecht op Wieziet om een bezoekverslag achter te laten, afspraken te maken en een (bezoek)agenda bij te houden.

Wieziet: dé site voor familieleden en mantelzorgers van zieke, oude of hulpbehoevende mensen

Op Wieziet kan iedereen een account aanmaken (bijvoorbeeld mijnlieveoma.wieziet.nl of vader-de-boer.wieziet.nl) en samen met alleen de mensen die hier speciaal voor worden uitgenodigd, communiceren over het familielid dat in de verzorging zit of bijvoorbeeld het kind in het ziekenhuis.

Naast de mogelijkheid om berichten te plaatsen, kan Wieziet ook gebruikt worden als agenda en bezoekregeling. In één oogopslag wordt inzichtelijk gemaakt wie er deze week op bezoek zullen gaan of wanneer er bijvoorbeeld een doktersbezoek staat geplanned. Van alle berichten en afspraken op Wieziet krijgt iedere deelnemer (indien gewenst) automatisch een melding per e-mail, zodat iedereen direct op de hoogte is.

Het idee achter Wieziet wekte zelfs de interesse van Radio 1 en Omroep Gelderland. De betreffende radio-uitzendingen over Wieziet zijn hier terug te luisteren: Wieziet op Radio 1 en Omroep Gelderland

http://wieziet.nl

reacties

Arjen Boerman 
Gravatar Icon for Arjen Boerman

zeker nice: concept, uitvoering, design.
Duimen omhoog!