weblog

20
november
2005

Plafond perikelen - part one

Op vrijdag 12 augustus was het noodweer in Rotterdam. De straten stonden blank. En op mijn balkon stond een halve meter hagel. Het smeltwater kon niet weg, behalve dan door gaten en kieren waar het normaal gesproken niet doorheen hoort te kunnen.

Zelf zat ik op het Flevo Festival toen, dus ik heb er helemaal niets van mee gekregen. Tot ik daar de politie aan de lijn krijg, die me vertelde dat het slim was om misschien toch even thuis te gaan kijken. De brandweer heeft diverse huizen hier opengebroken en leeggepompt en schenen ook bij mij voor de deur gestaan te hebben. Slik, denk je dan.

Ik ben toen snel naar huis gegaan, waar mijn ouders inmiddels ook al even een kijkje waren wezen nemen. Het zag er toen zo en zo uit. Inmiddels zijn we nu dik 3 maanden verder, en ziet het er zo uit:

Systeemplafond kapot - situatie 20 november 2005

Na veel gezeur met inboedel- en opstalverzekering, heb ik 2 weken geleden te horen gekregen dat de schade (een dikke 700 euro) vergoed gaat worden. Morgen komt PeetPlafond het maken. Inclusief het plafond aan de kant van mijn keuken, waar ik sinds mijn verhuizing nog steeds niets aan gedaan had... geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen.

Het ziet er nu dus nog een beetje verpauperd uit allemaal, maar als het goed is heb ik daar vanaf morgen geen last meer van.

Systeemplafond kapot - situatie 20 november 2005

En ja, ik moet dat bed wat daar op z'n kant staat nog eens demonteren. En ja, er komt ook nog eens een nieuw bankstel.

Meer informatie en foto's hier:
Vanveelen.info: Hagelbui en wateroverlast
Lognes: Noodweer Rotterdam
RTL: Wateroverlast 12 augustus Rotterdam

reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Get your 15 minutes of fame, en wees de eerste die reageert!