weblog

05
december
2005

Opzouten met die paraplu's

Opzouten met die paraplu's!Anderhalve week geleden was het dan zo ver: het werd eindelijk herfstweer. Op zich heb ik daar helemaal geen moeite mee, je kunt je er namelijk gewoon op kleden. Maar met het herfstweer gaat wel altijd een verschijnsel gepaard waar ik meer moeite mee heb: de introductie van de paraplu's.

Als er ook maar een beetje regen dreigt te vallen, dan nemen de Nederlanders en masse hun paraplu mee. Afgezien van het feit dat ik niet snap waarom iemand met een paraplu zou willen lopen (je bent toch niet van suiker!?), heb ik een grondige hekel aan die dingen.

Tenminste, niet aan de paraplu's zelf, maar aan de mensen die er mee lopen. Die denken namelijk dat zij alleen op de wereld zijn, en houden geen enkele rekening met andere mensen. Men vergeet dat ze opeens een meter breder zijn dan normaal. Met als gevolg dat ik, bikkel-zonder-paraplu, in de 2 minuten lopen van station Vlaardingen Centrum naar m'n werk, drie keer in m'n oog wordt geprikt en twee keer een omklappende paraplu tegen m'n harses krijg.
De opvouwbare paraplu bestaat al sinds 1928, maar blijkbaar is men bijna 80 jaar na dato nog steeds zo dom om hem niet standaard tegen de wind in te richten, met dit soort dingen tot gevolg.

Als iemand moeilijk wil doen met een paraplu: prima. Maar zorg dan wel dat anderen er geen last van hebben.
Maar liever nog: stel je niet aan, en laat dat ding lekker thuis. Gewoon lekker met je kop in de regen, of doe anders een capuchon op als je meent echt van suiker te zijn.

reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Get your 15 minutes of fame, en wees de eerste die reageert!