weblog

05
maart
2006

Logitech Harmony 885 universele afstandsbediening

Ik was al een tijdje op zoek naar een goed alternatief voor de drie afstandsbedieningen die bij mij altijd op tafel liggen. TV, versterker en DVD-speler, je hebt ze allemaal nodig als je gewoon even een filmpje wilt kijken. Op zich geen probleem natuurlijk, maar gemakt dient de mens en dus wilde ik een universele afstandsbediening waarmee ik die drie afzonderlijke remotes kon vervangen.

3 afstandsbedieningen

Na een beetje speuren en reviews lezen ben ik uitgekomen bij een Logitech Harmony 885, en die werd afgelopen vrijdag dan ook netjes thuisbezorgd. Je kunt die afstandsbediening via USB aan je PC vastknopen, waarna je door een wizard moet lopen om hem zo in te stellen zoals je zelf wilt. Je geeft merk en type van je apparaten op (Philips 28PW8506, Marantz SR-4300, Sony DVP-NS330 etc), en vervolgens wordt de informatie van de afstandsbedieningen van die apparaten uit een grote online database gehaald en naar jouw Logitech getransporteerd.

Vervolgens kun je activiteiten definieren, zoals 'TV kijken', 'DVD kijken', 'CD luisteren' etc. Per activiteit geef je dan aan wat er moet gebeuren. Voor de activiteit 'DVD kijken' moet bijvoorbeeld mijn TV worden aangezet, en de input daarvan moet op EXT2 gezet worden. Ook de versterker moet aan op input DVD, en de DVD-speler moet natuurlijk ook aan. Vervolgens hang je die activiteit aan een knop op je afstandsbediening, en met één druk op die knop is alles dan klaar voor gebruik. 

Logitech Harmony 885 Advanced Universal Remote

Binnen 10 minuten kun je dat ding al gebruiken, en daarna kun je 'm nog helemaal customizen zoals je zelf wilt. Per knop op de Harmony kun je aangeven welke functionaliteit die per activiteit moet bevatten. En, mocht de online database niet volledig zijn, dan kun je vervolgens ook je oude afstandsbediening naast de Harmony leggen zodat die de infrarood-commando's kan leren.

Het kost even tijd om vervolgens alles precies zo in te stellen zoals je zelf wilt, maar dan heb je ook wat. Alles met één apparaat bedienen, erg makkelijk.

Logitech Harmony 885 Advanced Universal Remote

Logitech Harmony 885 Advanced Universal Remote

reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Get your 15 minutes of fame, en wees de eerste die reageert!