weblog

28
november
2005

Free Entrance: Hij komt, Hij komt...

Setkin Sies spreekt op Jeugdkerk Free EntranceVanavond was er weer een dienst van Jeugdkerk Free Entrance, de zesde†alweer. De spreker was Setkin Sies, teamleider van YFC Rotterdam, en oprichter van The Mall: een drietal jongerencentra in achterstandswijken in Rotterdam (Millinxbuurt, Pendrecht en Spangen).

Setkin sprak naar aanleiding van het thema 'Hij komt, Hij komt...' over de wederkomst van Jezus. In MatteŁs 25:31-46 gaat het over het moment waarop Jezus aan jou en mij vraagt: Wat heb je voor mij gedaan? Heb je mij te eten gegeven toen ik honger had, mij bezocht toen ik ziek was?

Dan zul je zeggen: Hoe kan dat nou? Jezus loopt hier toch†niet meer rond, hoe kan ik Hem dan ooit te eten geven? Maar Jezus zegt in vers 40: Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.

Oftewel, alles wat wij doen (en niet doen) voor onze medemens, doen (of doen we niet) voor Jezus. En bij Zijn wederkomst is dat waar het om zal gaan. Willem en Linda haalden het vanavond in†onze kerk ook al aan. In Jakobus 1:27†staat: Voor God, de Vader, is alleen dit reine, zuivere godsdienst: weduwen en wezen bijstaan in hun nood, en je in acht nemen voor de wereld en onberispelijk blijven.†
En dat sluit hier eigenlijk volledig bij aan. Willem en Linda gaan op 4 januari voor een half jaar naar Kenia, om daar vrijwilligerswerk te doen onder HIV-besmette mensen in de sloppenwijken van Kisumu. Oftewel, uitdelen van onze rijkdom aan de mensen die het veel slechter hebben getroffen dan wij. Ik had een brok in mijn keel na het zien van de DVD die ze in de dienst hadden getoond. Laten we dit jaar maar eens wat minder Sinterklaascadeautjes en vuurwerk kopen, en ons geld aan onze arme medemensen doneren...

Meer informatie:
Jeugdkerk Free Entrance
Youth for Christ Rotterdam
Willen en Linda in Kenia
Christ's Hope

Tot slot†nog een aantal van mijn foto's van vanavond:

Jeugdkerk Free Entrance

Jeugdkerk Free Entrance - Rad van avontuur

Jeugdkerk Free Entrance - bezoek van Sinterklaas

Jeugdkerk Free Entrance - Discobal

reacties

sonja visser 
Gravatar Icon for sonja visser

dag, Geef Jezus (Yahshua) de Fame door de valse messias weg te halen.

Want als hij gaat, kan de Echte (binnen)komen!
(doordenkertje)

http://www.sign2god.com/wereld/sinterklaas/sinterklaas.html