weblog

16
november
2005

Australie en Trinidad & Tobago naar het WK voetbal

AustraliŽ naar WK Voetbal ten koste van UruguayGuus Hiddink heeft het weer geflikt. Voor het eerst sinds 32 jaar speelt AustraliŽ weer op het WK voetbal. Aan het begin van het seizoen vroeg de volledige Nederlandse pers zich nog af of het nou wel zo slim was, wat Guus deed. Naast zijn baan als trainer van PSV tekende hij ook parttime bij de Australische voetbalbond, met als doel om WK kwalificatie veilig te stellen.

Guus moest maar gewoon in Nederland blijven en z'n aandacht bij PSV houden. Want met het vertrek van Van Bommel (Barcelona), Park (Manchester United), Vogel (AC Milan), Lee (Tottenham Hotspur) en†Bouma (Aston Villa) zou PSV hem hard nodig hebben om te kunnen strijden om de derde plaats.
Er wordt gelijk gespeeld tegen Heracles en verloren van Groningen.
"Zie je nou wel, dat komt door Guus. Die zit te veel in het vliegtuig en is te weinig bij PSV. Dat wordt helemaal niks dit jaar, met PSV niet en met AustraliŽ niet. "

En zie, nog geen 3 maanden later staat PSV soeverein aan kop van de eredivisie, en heeft†AustraliŽ zich geplaatst voor het WK in Duitsland, ten koste van Uruguay, dat Forlan moest missen maar wel speelde met†sterspelers†als Recoba en Zalayeta. Met complimenten aan keeper Schwarzer overigens, die vooral de 4e penalty van Zalayeta op briljante wijze uit z'n doel wist te houden.
Ik ben benieuwd hoe ver Guus het gaat schoppen. Wordt het weer een halve finale, zoals met Nederland in 1998 of met Zuid-Korea in 2002?
Het zou overigens helemaal leuk zijn als Leo Beenhakker zich ook wist te plaatsen met Trinidad & Tobago, dat vanavond de returnwedstrijd tegen Bahrein speelt. Want dan zijn er straks 4 Nederlandse bondscoaches vertegenwoordigd op het WK, want naast Marco van Basten met Nederland heeft ook Dick Advocaat zich geplaatst met Zuid-Korea.

Droomscenario voor de halve finales: Nederland - Trinidad & Tobago, AustraliŽ - Zuid-Korea. Dat zou me een stunt zijn.

Trouwens, best handig, dat internet. Gewoon live Eurosport gekeken op de zaak via SopCast.

Update - Ook Trinidad & Tobago heeft zich geplaatst, door uit in Bahrein met 0-1 te winnen door een kopbal van Lawrence (speelt 4e divisie in Engeland...). Genoeg andere ploegen om te supporten dus als Nederland er straks in de groepsfase al uit ligt. Van Basten heeft tot nu toe het gelijk aan z'n zijde, maar de oefen-interland tegen Italie heeft laten zien dat het ontzettend dom is om een speler als Vlaar, die in de Nederlandse competitie bedroevend slecht speelt, te prefereren boven iemand als Andre Ooijer, die het hele seizoen al uitblinkt en in de 2 wedstrijden tegen AC Milan respectievelijk Sjevtsjenko, Inzaghi, Vieri en Gilardino†volledig onzichtbaar maakte. †

reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Get your 15 minutes of fame, en wees de eerste die reageert!