archief

10
februari
2010

Programma schema Olympische Winterspelen 2010 Vancouver schaatsen

Voor iedereen die op zoek is naar een handig (printbaar) schema met alle onderdelen + tijden van de komende Winterspelen, heb ik dit simpele schema online gezet:

Programma Olympische Winterspelen 2010 Vancouver

02
december
2007

Euro 2008 poule indeling (weer poule des doods?)

Gezien het grote aantal hits vandaag van mensen die op zoek waren naar de poule-indeling van Euro 2008 (Europees Kampioenschap Voetbal 2008 in Oostenrijk en Zwitserland) en bij hun zoektocht op Euro 2008 Kwalificatie: Poule indeling bekend terecht kwamen, vond ik het wel zo netjes om deze mensen even tegemoet te komen en hier alsnog de poule-indeling te plaatsen.

Euro 2008 Poule Indeling

Oftewel, voor de mensen die het Engels niet machtig zijn:

Poule A

 1. Zwitserland
 2. Tsjechië
 3. Portugal
 4. Turkije

Poule B

 1. Oostenrijk
 2. Kroatië
 3. Duitsland
 4. Polen

Poule C

 1. Nederland
 2. Italië
 3. Roemenië
 4. Frankrijk

Poule D

 1. Griekenland
 2. Zweden
 3. Spanje
 4. Rusland

Lees verder...

27
november
2006

Goal Ronaldinho tegen Villareal

Voor de mensen die niet heel erg into voetbal zijn: deze wilde ik jullie toch niet onthouden:

Lees verder...

24
augustus
2006

Profcoach

Afgelopen weekend is het reguliere voetbalseizoen weer begonnen. Dat alleen is al leuk, maar het feit dat er overal weer voetbal-gerelateerde spelletjes te doen zijn maakt het voor mij nog net even iets leuker. Vorig jaar heb ik meegedaan aan Profcoach, en dit jaar heb ik maar weer een team neergezet.

Voor iedereen die de eredivisie een beetje volgt en†verstand van voetbal heeft (of denkt te hebben), kan ik dit aanraden. Aan het begin van het seizoen kies je een team en een reservebank. In totaal zijn het 18 spelers; van elke club moet je een speler kiezen. Alleen de spelers die jij in het veld hebt gezet kunnen punten verdienen, en elke week kun je je basiself wijzigen.

Het leek mij wel leuk om dit in league-verband te doen, en dus heb ik er even eentje aangemaakt. Schrijf je team in op Profcoach.nl en join daarna de subleague Voetbalverstand. Het wachtwoord is bla. Post dan hier even je teamnaam, en dan zal ik zorgen dat er hier†regelmatig wat standen hier getoond worden.

Tot 8 september kan er nog proefgedraaid worden; na die tijd staat je team tot aan de winterstop vast. Check de spelregels even als je wilt weten hoe de puntentelling precies in elkaar steekt.

Profcoach
12
juli
2006

Kopstoot Zinedine Zidane

Kopstoot Zinedine Zidane MaterazziVanavond kwam Zinedine Zidane met een verklaring met betrekking tot zijn kopstoot tegen de Italiaan Marco Materazzi. Materazzi heeft zijn moeder en zus beledigd, en daarmee ook Zidane zelf. Ik wil op geen enkele manier goedpraten wat Materazzi gedaan heeft (het bevestigt namelijk voor de zoveelste keer dat hij echt een van de smerigste voetballers van dit moment is), maar ik snap dus echt niet wat Zidane bezielt om zo te reageren.

Lees verder...

26
juni
2006

Schade Holland alles ist vorbei

Als ik voor het WK mijn voorspelling had laten vastleggen, dan was ik nu een rijk man geweest. Nederland zou tweede worden in de poule, en er in de 8e finale uit gaan tegen Portugal. En zo geschiedde. De wissel Robben-Bosvelt van Dick Advocaat (EK 2004, Nederland-Tsjechie) is inmiddels legendarisch, maar sinds vandaag†mag het opstellen van Kuijt ten faveure van Van Nistelrooij minstens met even grote letters in de geschiedenisboeken van '10 grote blunders†in het hedendaagse voetbal'.

Lees verder...

09
juni
2006

Wie wordt er wereldkampioen?

WK 2006 logoHet zal u vast niet ontgaan zijn, maar vanavond wordt er in MŁnchen afgetrapt†voor het WK voetbal. Een mooie gelegenheid om de mening van de bezoekers van deze site te peilen. Wie wordt er wereldkampioen?

Lees verder...

07
juni
2006

Joga Bonito

Joga Bonito - Nike, GooglePrachtige campagne van Nike en Google: Joga Bonito.

Het principe is simpel: pak een voetbal, zet een camera neer, zorg dat de voetbal vanaf links het beeld binnenkomt, doe maximaal 15 seconden wat leuke truukjes met de bal, en schiet 'm rechts het beeld weer uit. Vervolgens submit je het filmpje naar de Joga Bonito website, waarna de mensen van Nike ze allemaal achter elkaar zetten.

Origineel en een zeer vermakelijk resultaat!

01
mei
2006

Poule WK 2006 Excel spreadsheet

WK 2006 poule Excel spreadsheetMijn weblog-item WK Voetbal 2006 Excel Spreadsheet†is verreweg het meest bekeken item op mijn site. Reeds 3100 keer werd het in de afgelopen 3 maanden al bekeken. In de comments†werd druk gediscussierd of het spreadsheet wel klopte, en wat er dan wel niet aan zou moeten veranderen.

Vorige week kreeg ik van Marc van der Plas uit Rotterdam een echte invul-poule†voor Excel gemailed. Oftewel, op een makkelijke manier een poultje opzetten voor al je vrienden of collega's. Uitslagen invullen, en het spreadsheet doet de rest.

Lees verder...

21
april
2006

Voorlopige WK selectie bekendgemaakt

Nederlands ElftalVanochtend heeft Marco van Basten z'n voorlopige WK-selectie bekend gemaakt. Het gaat om 33 spelers, waarvan er uiteindelijk nog 10 af zullen vallen. Op 15 mei moet de definitieve selectie bij de FIFA worden ingeleverd.

Ik vond het wel een leuke aanleiding om eens te kijken of we het er over eens kunnen worden wie mee mogen naar het WK, en wie niet. Maar ook: wie hadden er bij de selectie gemoeten maar hebben de boot gemist? En tot slot: wat is jouw favoriete opstelling?
De verlopige selectie ziet er zo uit:

Lees verder...

25
februari
2006

Olympische Winterspelen 2006, Turijn: De schaatsuitslagen

Een kleine drie weken geleden schreef ik over de Olympische Winterspelen in Turijn, en dan met name over mijn voorspellingen met betrekking tot het schaatsen. De laatste schaatsafstand zit er inmiddels op; tijd om de balans op te maken.

Voor dit jaar vrees ik echter een rol in de marge, net zoals in Hamar in 1994.

Die uitspraak is in ieder geval gelogenstraft, want in Hamar was er geen enkele keer goud, en dit jaar werd er drie keer de snelste tijd gereden. Sterker nog, er is zelfs beter gepresteerd dan in 2002.

Lees verder...

06
februari
2006

Olympische Winterspelen 2006, Turijn: Mijn schaatsprognose

Logo Turijn 2006Aanstaande vrijdag gaan ze van start: de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn. 17 dagen sportplezier. Mijn aandacht zal vooral uitgaan naar het schaatsen; de rest van de wintersporten kan me niet zoveel boeien. Natuurlijk ga ik ook gewoon naar curling, schansspringen en skiŽn kijken, maar het zullen vooral de schaatsers zijn die mij aan de buis gaan kluisteren. Voor zover dat mogelijk is natuurlijk, want veel wedstrijden vinden tijdens werktijd plaats.

De verwachtingen in Nederland zijn -zoals altijd voor de winterspelen- hoog gespannen. Op zich niet zo verwonderlijk natuurlijk, omdat schaatsen (naast hockey en in mindere mate voetbal) de enige sport is waar Nederlanders ťcht goed in zijn. De vorige twee edities van de winterspelen verliepen voor de Nederlandse schaatsploeg uitermate succesvol.

Gianni RommeIn 2002 in Salt Lake City†was er drie keer goud. Jochem Uytdehaage schaatste vanuit relatieve onbekendheid naar twee keer goud en twee wereldrecords op de 5000m en 10000m. Gerard van Velde had eindelijk de klapschaats onder de knie, en hoe. Goud op de 1000m in ook een nieuw wereldrecord.
Naast de gouden plakken was er ook nog vijf keer zilver, waarvan die van Gretha Smit de meeste indruk maakte. Vanuit het niets schaatste de marathon-rijdster bijna†5 seconden onder het bestaande wereldrecord op de 5000m. Jammergenoeg deed Claudia Pechstein het na haar net even iets sneller. Verder was er nog zilver voor Jan Bos (1000m), Jochem Uytdehaage (op de 1500m, die werd gewonnen door een eenmalig boven zichzelf uitgestegen Derek Parra), Renate Groenewold (3000m) en Gianni Romme (10000m).

Anni FriesingerDe spelen van Nagano waren nog succesvoller. Vijf keer goud, vier keer zilver, 2 keer brons. Gouden plakken waren er voor Marianne Timmer, die eerst op de 1000m de torenhoge favoriet Chris Witty versloeg, en als klap op de vuurpijl ook nog eens een wereldrecord op de 1500m reed. Ook was er goud voor Gianni Romme, die het hele jaar al alles en iedereen versloeg op de twee langste afstanden. Tot slot ging Ids Postma er nog vandoor met het goud op de 1000m.

Voor dit jaar vrees ik echter een rol in de marge, net zoals in Hamar in 1994, waar Johan Olaf Koss indrukwekkend huishield. Wie herinnert zich nog de kwade reactie van Bart Veldkamp na de tijd van 13:30 die Koss reed op de 10000m? "Het kan niet! Het kan gewoon niet!".
Inmiddels zijn we 12 jaar verder, en ligt het wereldrecord alweer 33 seconden sneller. Gereden door de Amerikaan Chad Hedrick. En ik denk dat Hedrick de Koss van 2006 gaat worden.

Dit zijn mijn voorspellingen voor de schaatsafstanden:

Lees verder...

05
februari
2006

WK Voetbal 2006 Excel Spreadsheet

WK 2006 Excel SpreadsheetOmdat ik in de afgelopen maanden het een en ander over voetbal geschreven heb, zijn er al best wat bezoekers op mijn site terecht gekomen die op zoek waren naar een Excel-sheet van het WK Voetbal 2006. Tot vandaag was er echter niet zo'n dergelijk Excel-sheet te vinden hier, maar daar is nu dus verandering in gekomen.

Ik vond dit zeer uitgebreide spreadsheet afgelopen week in mijn mailbox. Aan de bestands-eigenschappen te zien is het gemaakt door ene J. Dankers van het bedrijf PMH. Dat zijn veeeel uurtjes van de baas z'n tijd geweest zo te zien. Je kunt gewoon alle standen invullen, en het spreadsheet update dan automatisch direct alle standen en ranglijsten. Erg mooi gedaan. Inclusief een overzicht van alle speelsteden van het WK, en een lijstje met alle voorgaande WK-finales.

Lees verder...

27
januari
2006

Euro 2008 Kwalificatie: Poule indeling bekend

Update zondag 2 december 2007: Voor iedereen die op zoek is naar de poule indeling van Euro 2008 (en niet die van de kwalificatiereeks, waar dit artikel over gaat), verwijs ik jullie door naar deze weblog-post: Euro 2008 Poule Indeling (weer poule des doods?)

UEFA Euro 2008 LogoZojuist live gevolgd op uefa.com: de loting voor de EK kwalificatiepoules van Euro 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Vooraf had ik al even zitten kijken op de site van Voetbal International, en ik zag het al weer helemaal gebeuren: Nederland zou gekoppeld worden aan Duitsland, Servië-Montenegro, Ierland en Finland.

Maar niets was minder waar: Nederland zit in Poule G op het oog in de makkelijkste groep:

 • Nederland
 • Roemenië
 • Bulgarije
 • Slovenië
 • Albanië
 • Wit-Rusland
 • Luxemburg

Lees verder...

15
januari
2006

Sparta - PSV: 0 - 1

We waren helaas iets te laat vandaag, dus we hadden niet ons vaste plekkie. En verder was het vooral koooooooudddd. Einduitslag: Sparta 0, PSV 1. Het slechtste doelpunt dat ik ooit heb gezien volgens mij. Farfan kopt voor een lege goal op de paal, en via de inlopende†Gudelj ging hij er dan toen toch nog in.

Sparta - PSV: 0 - 1

Hopen dat het woensdag tegen NEC beter gaat. Beetje jammer alleen dat ik een vergadering heb dan.
De foto komt trouwens†uit de Samsung Z500.

19
december
2005

Poule des doods?

Update zondag 2 december 2007: Voor iedereen die op zoek is naar de poule des doods van Euro 2008 (en niet die van het WK van 2006, waar dit artikel over gaat), verwijs ik jullie door naar deze weblog-post: Euro 2008 Poule Indeling (weer poule des doods?)

WK 2006 LogoOp 9 december 2005 vond in Leipzig de loting voor het WK Voetbal 2006 in Duitsland plaats. Na de loting was iedereen het er over eens: Poule C, de poule met Nederland, Argentinië, Ivoorkust en Servië-Montenegro is de Poule Des Doods. En op het eerste gezicht klopt dat inderdaad: Twee WK grootmachten (Nederland en Argentinië), aangevuld met het land dat Spanje tot playoffs dwong (Servië-Montenegro, met Kezman) en het sterkst geachte Afrikaanse land (Ivoorkust), dat met spelers als Drogba, Kalou, Dindane en Koné ook niet zomaar opzij te schuiven is.

Maar is dit wel de poule des doods? En is de poule met Duitsland (waarover de geruchten gaan dat die indeling gemanipuleerd is) wel zo makkelijk?

Lees verder...

16
november
2005

Australie en Trinidad & Tobago naar het WK voetbal

AustraliŽ naar WK Voetbal ten koste van UruguayGuus Hiddink heeft het weer geflikt. Voor het eerst sinds 32 jaar speelt AustraliŽ weer op het WK voetbal. Aan het begin van het seizoen vroeg de volledige Nederlandse pers zich nog af of het nou wel zo slim was, wat Guus deed. Naast zijn baan als trainer van PSV tekende hij ook parttime bij de Australische voetbalbond, met als doel om WK kwalificatie veilig te stellen.

Lees verder...