archief

07
oktober
2009

Tobias van Veelen geboren!

Geboren op 6 oktober 2009 om 22:29: Tobias van Veelen.

Tobias van Veelen

Wat een prachtventje!

13
maart
2009

Het is stil...

...op dit weblog :P

Reden? Vrijwel geen foto's gemaakt de afgelopen maand. En verder ook niet echt tijd om dingen uit m'n archief op te diepen. Dus vandaar dat het hier even een tijdje stil is. Hopelijk heb ik binnenkort wel weer wat nieuw materiaal.

Wel doe ik sinds een aantal weken redelijk actief Twitteren. Je kunt m'n geblaat vinden op http://twitter.com/jellejan :)

Oh en voor de mensen die dat allemaal niks zegt, zie mijn post op de Zicht weblog: Zicht op Twitter.

29
maart
2008

Te koop: Fiat Seicento 1.1 (bouwjaar 2001, 89000km)

Omdat wij binnenkort een andere auto hebben, doen we onze Fiat Seicento 1.1 Hobby (bouwjaar 2001) in de verkoop.

Fiat Seicento 1.1 Hobby (2001) occassion

Vraagprijs: € 3499
Prima stadsauto, lekker zuinig (1:18 op langere stukken), en natuurlijk makkelijk inparkeren overal. Heeft altijd gewoon z'n beurten gehad; de laatste grote beurt was in oktober 2007 (onderhoudsfacturen e.d. ter inzage). De APK loopt nog tot februari 2009. Verder is 'ie ook lekker goedkoop in de wegenbelasting: € 38 per kwartaal.

Als het je wat lijkt, neem gerust even contact op voor een bezichtiging of proefritje.
En mocht je iemand anders weten die wellicht geinteresseerd is: als we tot een deal weten te komen dan verdien jij daarmee € 50. Ook leuk toch? :)

Lees verder...

21
december
2007

Hernia operatie en MRI scan

Zoals ik al had aangekondigd, hier een verhaaltje, wat plaatjes en een filmpje over wat er 13 december met mijn rug is gebeurd.

Al sinds mijn 16e heb ik lage rugklachten, en dat heeft zich in de afgelopen 12 jaar een paar keer geuit in een hernia. In het kort is dit een beknelling van een zenuw door een kapotte tussenwervelschijf. Alleen de mensen die een hernia hebben gehad, weten hoe dit voelt. Maar je kunt je er wellicht een voorstelling van maken als ik zeg dat het voelt alsof er continu met messen in je bil en been wordt gestoken. Niet dat ik weet hoe dat voelt, maar goed, je snapt vast wat ik bedoel :P

Hier eerst nog wat achtergrond-informatie, die handig kan zijn om de plaatjes en het filmpje nog wat beter te snappen:

Om een lang verhaal kort te maken, ik was het zat. In Nederland duurt het ongeveer een half jaar voor je hieraan geholpen kunt worden, en dus vertrokken Jantina, Daniël en ik vorige week woensdag naar de rugpraktijk van (Nederlandse) neurochirurg Drs. Simons in de Mediapark Klinik in Keulen. Want daar waren dus mooi geen wachttijden. Diezelfde dag heb ik nog een MRI ondergaan, waarvan hier het resultaat:

MRI scan tussenwervelschijf hernia operatie

Lees verder...

29
januari
2007

Mijlpaal: 1 miljoenste pageview!

Gisteren heeft deze site z'n (eerste?) miljoen pageviews gehad! Dat betekent dat er sinds de vorige mijlpaal slechts 7 maanden nodig waren om het tweede halve miljoen erbij te krijgen. Helaas moeilijk om te traceren wie voor dit feit verantwoordelijk was, want de pageview kwam via een proxy van Filternet.

Deze bezoeker browste met Internet Explorer 6.0 op Windows 98. Een combinatie die niet zo heel veel meer voorkomt, dus mocht iemand zich hierin herkennen dan kan hij/zij even contact opnemen. Als de tijd die hij/zij op mijn site was (ongeveer) overeenkomt met wat ik hier in mijn logs heb staan, dan kan deze persoon één van mijn foto's uitvergroot thuisgestuurd krijgen. :)

02
januari
2007

Statistieken weblog 2006

Zo rond de jaarwisseling verschijnen er overal traditiegetrouw overzichtjes van het afgelopen jaar.
Zo ook hier.

Aantal pageviews 738.471
Gemiddeld per dag 2.023
Aantal berichten 153
Gemiddeld per dag 0,42
Aantal reacties 1034
Gemiddeld per bericht 6,76
Bezoekers per dag

Bezoekersaantallen website 2006

De belangrijkste pieken en dalen heb ik er even uitgehaald:

  1. Sparta - AZ (deel 2, deel 3)
  2. Foto's Toto in Ahoy (deel 2, deel 3)
  3. Server gehacked, maar we zijn er weer
  4. WK Voetbal
  5. Getrouwd!
  6. Champagne!

Lees verder...

11
juli
2006

Dirk Jan

Dirk Jan

Elke dag weer briljant, deze strip van het Mark Retera Ensemble.

25
juni
2006

Jarig!

Vandaag is mijn lieve vriendinnetje jarig. Gefeliciteerd knapperd!

Knapperd!

23
juni
2006

500.000e pageview!

Het was me enigzins ontschoten, maar zojuist zag ik dat ik vorige week de 500.000e pageview op deze site heb gehad. Best een leuke mijlpaal, al zeg ik het zelf :)

Lees verder...

11
mei
2006

Vakantie geboekt!

Gisteravond een mooie lastminute naar Kreta geboekt. Volgens Google Maps ziet het er daar ongeveer zo uit:

Adele, Rethymnon, Kreta, Griekenland

Lees verder...

26
april
2006

Actiesport, actieprijs

Actiesport, actieprijs: Kopen die schoen!

Ik zeg: kopen die schoen!

09
april
2006

Respect voor de mensen in de zorg

Met een vriendin, een moeder, een zus en een schoonzus die in de zorg werkzaam zijn, en een vader die vanuit de overheid advies uitbrengt aan die zorg, krijg ik regelmatig verhalen mee van hoe het er aan toe gaat in die sector. En hoe meer van die verhalen ik hoor, hoe meer verbazing zich van mij meester maakt over de arbeidsomstandigheden waar ze mee te maken hebben. En daaraan gekoppeld, hoe meer respect ik krijg voor de mensen in de zorg.

Lees verder...

22
maart
2006

Scheer je hoofd is lekker kaal

En in het kader van 'Via welke Google zoektermen komen mensen op mijn site terecht?', hebben we vandaag:

achtergrondje jatten website HTML
huis leuk inrichten met hulp van iemand

En als klap op de vuurpijl:
scheer je hoofd is lekker kaal

17
maart
2006

Afscheidsetentje en Hollandse Velden

Gisteravond hadden een paar oud-collega's een etentje voor me geregeld. Sinds 1 maart werk ik namelijk bij Zicht, en niet meer bij Microsup. Eerst zijn we even wat gaan drinken in het Westerpaviljoen, en om half 8 hadden we een reservering in (naar wat ik heb begrepen) het oudste restaurant van Rotterdam: De Pijp. Leuke tent, en erg lekker gegeten.

Als klap op de vuurpijl kreeg ik ook nog een mooi boek in m'n handen gedrukt: Hollandse Velden van documentairefotograaf Hans van der Meer en Jan Mulder. Fotografie, voetbal en leuke anekdotes in één kaft gevangen. Albert, Patrick, Peter en Xander: bedankt!

22
februari
2006

Piet Pelle op zijn Gazelle

Ik zat net even door mijn verzameling in-de-loop-der-jaren-opgeslagen-afbeeldingen te bladeren. Toch leuk wat je dan weer eens tegenkomt:

Piet Pelle op zijn Gazelle

Lees verder...

22
februari
2006

Ik leef nog

Jaja, ik leef nog. Afgelopen weekend even weggeweest, en zowel gisteravond als vanavond was ik ook niet thuis. Even geen tijd voor m'n weblog dus, maar ik beloof dat daar deze week nog verbetering in zal komen. Stay tuned!

16
februari
2006

Grand Hotel Waterloo

Grand Hotel WaterlooOp 4 februari verraste Jantina mij met een weekendje weg. Helemaal buiten mij om had ze een weekendje in een luxe hotel net onder Brussel geregeld. Kijk, dat zijn nog eens leuke verrassingen.

Morgenmiddag vertrekken we dus naar Grand Hotel Waterloo. In de eerste plaats om te relaxen, maar als we ons vervelen dan moeten we maar eens kijken wat er daar in de buurt allemaal te beleven is. Een dagje Brussel of Antwerpen kan natuurlijk altijd. Wellicht even kijken bij het Atomium (toevallig gaat het zaterdag na een jarenlange renovatie weer open), of misschien juist wel niet de drukte opzoeken en lekker ergens een boswandeling maken.

Iemand nog tips?

25
januari
2006

Hoogbouw in Rotterdam (en de rest van Nederland)

Vorige week kwam ik via via terecht op de site Maastoren Nee. De site is een initiatief van bewoners en organisaties die tegen de komst van de 161 meter hoge Maastoren zijn.

Verder speurend naar meer informatie over dit project, besloot ik hier maar een logje over te schrijven. Vroeger wilde ik architect worden, en ondanks mijn uiteindelijke draai richting de ICT, ben ik nog steeds een fan van hoogbouw. Vooral in Rotterdam is het dan goed toeven, want van de 25 hoogste gebouwen in Nederland staan er momenteel 14 in Rotterdam.

De skyline van Rotterdam is al behoorlijk imposant, en met de komst van de Maastoren (en nog een aantal andere projecten) wordt het alleen nog maar indrukwekkender. Hierover later meer.

Hoogbouw in Rotterdam, v.l.n.r. De Euromast, De Delftse Poort, Montevideo, De Millenniumtoren, World Port Center, World Trade Center, Toren op Zuid

Lees verder...

04
januari
2006

Dom blondje mop

Dat zie je niet vaak, een leuke grap over een dom blondje.

01
januari
2006

Vuurwerk

Ik wens iedereen altijd het beste, niet alleen op 1 januari. Dus dan weten jullie dat.

Vuurwerk Rotterdam Finsestraat, Oud-Mathenesse

(sluitertijd van 4 sec, uit het handje, vanuit m'n dakraam)

12
december
2005

Etentje bij de Japanner in Scheveningen

Sui Sha YaAfgelopen vrijdag met de zaak bij een Japans restaurant in Scheveningen gegeten: Sui Sha Ya. Had ik nog nooit gedaan, dus dat was erg leuk om eens mee te maken. Heerlijk gegeten, en leuk om te zien hoe die Japanse koks met eten staan te goochelen. Onbegrijpelijk dat daar niet regelmatig wat ledematen afgehakt worden, zo snel gaat dat met die messen. 

Lees verder...

07
december
2005

Melkbusschieten / carbidschieten

Melkbusschieten / carbidschietenStrijkers, honderdduizendklappers, lawinepijlen en overig illegaal vuurwerk is voor mietjes. Echte mannen schieten met carbid. In het noorden van het land is het traditie, maar de laatste jaren begint het schieten met melkbussen en carbid over te slaan naar het westen van het land. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik als jongetje van negen jaar bij een oom en tante uit Kampen Oud en Nieuw vierde. Midden op het marktplein zaten ze met z'n tienen op rij achterstevoren op een melkbus, en dan knallen maar. Menig etalageruit sneuvelde.

Lees verder...

05
december
2005

Opzouten met die paraplu's

Opzouten met die paraplu's!Anderhalve week geleden was het dan zo ver: het werd eindelijk herfstweer. Op zich heb ik daar helemaal geen moeite mee, je kunt je er namelijk gewoon op kleden. Maar met het herfstweer gaat wel altijd een verschijnsel gepaard waar ik meer moeite mee heb: de introductie van de paraplu's.

Als er ook maar een beetje regen dreigt te vallen, dan nemen de Nederlanders en masse hun paraplu mee. Afgezien van het feit dat ik niet snap waarom iemand met een paraplu zou willen lopen (je bent toch niet van suiker!?), heb ik een grondige hekel aan die dingen.

Lees verder...

07
november
2005

First post!

Dit is mijn eerste officiële weblog post, nieuwe stijl!

Lees verder...