archief

20
december
2006

Zicht weblog gelanceerd

Vanaf vandaag zijn wij van Zicht ook actief aan het webloggen geslagen. Zie hier het resultaat.

De lancering van de jaarlijkse Zicht Kerstgame hebben we hier meteen maar in meegenomen, door het een mooi plekje in de header te geven. Ik zou zeggen: check it out :)

Zicht weblog screenshot

17
december
2006

Regenboog

Regenboog boven Rotterdam Oud-Mathenesse

Prachtige regenboog, zojuist te zien boven Rotterdam.

16
december
2006

Beste foto's van 2006 volgens Time Magazine

Na vorig jaar, heeft Time Magazine ook dit jaar weer een overzicht van de (volgens hen) beste foto's van het jaar geplaatst.

Het is allemaal wel door een redelijk Amerikaanse bril bekeken, want vrijwel alles heeft wel iets te maken met de Amerikaanse (buitenland)politiek.
Desalniettemin de moeite waard om eens te bekijken.

Beste foto van 2006 volgens Time Magazine

Het wachten is op Reuters, die over het algemeen een gebalanceerder overzicht weten te geven.

09
december
2006

Tante Kwebbel

Vandaag is in Rotterdam Kralingen/Crooswijk het project Tante Kwebbel van start gegaan. Een initiatief van het CVD in Rotterdam, om mensen die iets voor elkaar kunnen en willen betekenen aan elkaar te koppelen. Ouderwetse burenhulp in een modern jasje.

Achter Tante Kwebbel schuilt een slimme telefooncentrale, die mensen die hulp nodig hebben koppelt aan mensen die hebben aangegeven die hulp te kunnen bieden. Niet thuis? Geen zin? Geen tijd? Tante Kwebbel belt gewoon iemand anders. En als er uiteindelijk echt helemaal niemand beschikbaar is, dan wordt er doorgeschakeld naar een van de fallback-diensten, zoals de stichting Thuiszorg.

Wij van Zicht hebben de website ontworpen en gebouwd. Mijn aandeel hierin: design uitwerken in XHTML / CSS / JS, en de achterliggende functionaliteit bouwen met PHP / Smarty / SOAP / MySQL.

Tante Kwebbel website screenshot

Als deze pilot een succes wordt, dan zal het project worden uitgebreid naar de rest van Rotterdam en wellicht ook de rest van Nederland.

Lees verder...

07
december
2006

Regen spettert op tafel

Regen druppels spetteren op tafel

Naar aanleiding van deze foto van Dirk Jan, herinnerde ik mij dat ik ook ooit eens zo'n plaat had gemaakt. Waarvan akte.

02
december
2006

Beer lust ook frikandel

Beer lust frikandel