archief

21
februari
2005

Tot over een week!

Komende week ben ik vrij, en aangezien ik pas over anderhalve week thuis internet heb zullen er voorlopig even geen updates meer verschijnen. Ik hoop op 1 maart een supermooi en volledig afgewerkt huis te kunnen presenteren. Of dat ook het geval is? Geen idee, dat zien we volgende week ;). Voorlopig ga ik me 'even' bezighouden met structuurverven slaapkamer, kleuren slaapkamer, betimmeren achterwand slaapkamer, uitzoeken, bestellen en leggen vloerbedekking slaapkamer, uitzoeken en bestellen keuken, beetje schuren en schilderen van deurposten, aansluiting voor tv maken, inpakken, verhuizen, aansluiten wasmachine, schoonmaken, inrichten, slopen vloerbedekking en zeil uit oude huis, grofvuil verslepen, etcetera. Moet lukken in een weekje toch?

20
februari
2005

Opruimen

Het was een ontzettend stoffige onopgeruimde bende na gisteren, dus vanmiddag heb ik er eens flink de bezem doorheen gehaald. Hier het resultaat van gisteren (en de afgelopen weken):

Lees verder...

19
februari
2005

Neef Jan is een held!

Vanaf vanochtend 9.00 tot 's avonds 22.00 bezig geweest, maar het resultaat mag er zijn! Na het slopen van de keukenmuur heeft Jan een heel mooi muurtje getimmerd op bar-hoogte, zodat mijn keuken straks een meter langer door kan lopen en ik meer kast- en werkruimte heb. Slopen, puin ruimen (12 loodzware zakken puin 2 trappen naar beneden, ik voel het nu nog in m'n rug...), electriciteitsleidingen verleggen, laminaat zagen, muurtje timmeren, multiplex schroeven, gips schroeven, schakelaar & dimmer plaatsen, laminaat terugplaatsen, muren en posten aftimmeren... respect! Morgen pics van hoe het geworden is.

18
februari
2005

Het begint ergens op te lijken

Vandaag zijn m'n ouders allebei bezig geweest terwijl ik gewoon aan het werk was.. DJ heeft het behang vrijwel volledig afgemaakt, en M heeft de zolder afgewit en het plafond van de slaapkamer.

's Avonds samen met neef Jan uit Arnhem wat sloopwerkzaamheden verricht en een inventarisatie gemaakt voor wat we op zaterdag nodig hebben.

17
februari
2005

Verfwerk bijna af

Toiletdeur en hekje bij de trap afgeverfd. Verder een beetje opgeruimd en een todo-list voor m'n ouders gemaakt, die morgen de hele dag bezig gaan.

16
februari
2005

Mooi rood is niet lelijk

Alle plafondplaten aan de voorkant zitten erin. Daar hoeft alleen nog behangen te worden, en dan is 2/3e van de woonkamer klaar, afgezien van wat plintjes en het oververven van 1 deurpost. De achterkant van de WC-deur is geverfd, en ik heb de meterkast en het hekje bovenaan de trap een kleurtje gegeven: Ambitie Rood. Het wordt onderhand tijd om eens iets aan m'n slaapkamer te gaan doen.. morgen maar eens kijken.

15
februari
2005

Plafond voorkant bijna klaar

Na thuis op de bank in slaap gevallen te zijn, toch nog snel even langs m'n nieuwe huis gegaan om de n-na-laatste partij plafondplaten er weer in te zetten. De laatste 10 heb ik vervolgens geschilderd en deze gaan er morgenavond in. Ook heb ik alvast weer wat plintjes teruggeschroefd.

14
februari
2005

Plafond continued

Vanmiddag vrij genomen; Kolpa kwam langs om m'n oude huis te keuren. Vanaf een uurtje of 3 ben ik toen nog even aan de klus geweest; weer 10 platen teruggeplaatst en 15 platen in de latex gezet. Verder nog even naar de Karwei gefietst om wat rollers terug te brengen en wat klein spul te kopen. 's Avonds na zaalvoetbal met Lourens 4 grote zakken met puin buiten gezet; nu nog hopen dat de Roteb het mee wil nemen.

13
februari
2005

Beetje slopen, beetje opruimen

Nog even 2 uurtjes bezig geweest met het resterende gedeelte van m'n plafond slopen, puin te ruimen en alles weer een beetje bewoonbaar te maken. Verder nog wat bier gedronken en shoarma besteld met Tjeerd Arie en Mark, die tegen de avond ook ff langs kwamen.

12
februari
2005

Inbouwspotjes

Ik had mooie inbouwspotjes gekocht, en vandaag zijn die er met de onmisbare hulp van Sebastiaan in gezet. In het kort kwam het hier op neer: deurpost slopen (ja, eentje die ik al mooi geverfd had...), hardboard plafond (boven systeemplafond) slopen, lasdozen monteren, buizen aanleggen, gaten boren in deurpost, gaten boren in muur, dimmers (dure krengen!) op post monteren, stopcontact op post monteren, deurpost terugzetten, zien dat het niet past, deurpost er weer af slopen, metalen wanddoos uit muur slopen, gat in muur nog groter maken, deurpost er weer op monteren, zien dat het wel past, draden trekken, gaten boren in systeemplafond platen, platen in plafond leggen, draden er door heen trekken, spotjes aansluiten en in gaten stoppen, dimmers proberen, en ja... het werkt!! Sebas, bedankt!

Lees verder...

11
februari
2005

Nog een likje verf

Vanavond de deur aan de kant van de keuken helemaal afgelakt. Verder nog een berg elektriciteits-spullen (buizen, installatiedraad, etc) opgehaald bij Willem. Of nou ja, hij is het komen brengen omdat het niet echt makkelijk mee bleek te nemen op de fiets. Toch maar eens aan een rijbewijs beginnen...
M'n vader is verder gegaan met behangen; de muur aan de lange zijde is nu helemaal gedaan, en de muur achter de kast ook.

10
februari
2005

Telefoon aangesloten

Sinds vanmiddag is mijn telefoonlijn verhuisd, van m'n huidige naar m'n nieuwe adres. De KPN meneer heeft zelfs nog een aansluitpunt gefixed, iets wat hij helemaal niet had hoeven doen. Gratisch!
Zelf heb ik de metalen constructie van het plafond schoongemaakt met ammoniak. Erg leuk, een paar uur boven een emmer met heerlijk geurend ammoniak op een ladder staan, ik voel het nu nog steeds in m'n kop. 's Avonds kwam Willem helpen, en die heeft de zolder lekker staan witten. Zelf heb ik n kant van een deur geverfd, de andere kant met Paars bewerkt en het raampje waardoor je van de woonkamer naar de trap kijkt in een soort van Viesgroen gelakt. Het begint zowaar ergens op te gaan lijken...

08
februari
2005

Plafond pauperzooi

Vanavond heb ik m'n systeemplafond er voor de helft uit gehaald. Donders, wat een troep zat daar onder zeg.. het liefste zou ik alles er helemaal uit rossen en een volledig nieuw plafond erin zetten, maar dat past zegmaar niet echt in m'n planning en budget. Dus alles gaat schoongemaakt worden en geverfd, en als ik me over een jaar ofzo een keer boos maak dan kunnen we dat alsnog wel even doen.
Reinier heeft ook flink z'n best staan doen, want die heeft de deuren en posten van toilet en meterkast geschuurd, en nog een stuk van het houtwerk rondom de trap. Goed werk!

08
februari
2005

Van je collega's moet je het hebben...

Collega's Xander en Peter waren het er niet mee eens dat ze nergens op deze site genoemd werden. Of ik daar niet even verandering in kon brengen. Niet dat iemand ook maar enig moment geinteresseerd zou zijn in 2 Feyenoord hooligans met een veel te bolle kop, maar goed: bij deze jullie 15 minutes of fame! Ik hoor het wel als jullie m'n zolder komen witten ;)

07
februari
2005

Ff tsjekke

Even gekeken hoe het behang er voor stond. De lijmbubbels zijn grotendeels weggetrokken, op een paar grote na. Die schijnen ook nog wel weg te trekken, maar het kan even duren heb ik begrepen. Verder wat vuilnis buiten gezet, en daarna meteen weer weg want zaalvoetbal gaat voor... een fel bevochten 1-1 gelijkspel tegen het team van Reinier, Martijn en Job.

06
februari
2005

Afplaktape?!

Ondanks mijn pogingen om alles wat ik verf retestrak af te plakken, kwam ik er vandaag achter dat f het tape niet deugt, f de verf zo fout is dat het er gewoon doorheen komt. Dus nu zien mijn deuren er van een meter of 5 afstand erg leuk uit, maar van dichtbij is dat helaas anders. Nou ja, we zien wel.
Ook nog bezoek gehad vandaag: Ren, Lieke, Toon en Dorien kwamen 's middags even langs, leuk!

05
februari
2005

Behang

Vandaag vroeg op, en met DJ naar de Karwei geweest en al het behang daar opgekocht. Geen effen en egaal behang gekozen (hoewel dat wel het strakst is), maar gewoon een iets dikkere variant vinylbehang met een beetje structuur erin.

Lees verder...

04
februari
2005

Verlichting

Even gevraagd of Sebas wilde komen kijken of het mogelijk was om de verlichting te bouwen zoals ik dat zou willen: wat inbouwspotjes aan een dimmer. Scheen geen probleem te zijn. Daarna (veel te) lang zitten ouwehoeren met bier en Glenfiddich.

03
februari
2005

Beetje verven, beetje schuren

Jean Bob heeft zich vandaag uitgeleefd met de schuurmachine. Weer een deur & bijbehorende posten geschuurd. Zelf heb ik n kant van een andere deur wit gelakt, en even wat plafond-platen in de latex gezet. Neef Jan aan de telefoon gehad en die zag het wel zitten om me te helpen met het uitbeuken van de keukenmuur en het neerzetten van een soort van bar. Nu nog even uitzoeken of het een dragende muur is of niet, en zo niet dan kunnen we daar over een week of 2 mee aan de slag. Top!

02
februari
2005

Nog meer foute kleurtjes

Na het Granny groen van gisteren, vandaag de andere toog Mandarijn Oranje geverfd. Jaja, dat belooft wat. Waarschijnlijk moet ik het groene gedeelte nog een keer over verven; de verf heeft niet overal even goed gehecht en gezien het feit dat ik nog precies nul liter over heb, moet ik weer een nieuw blik halen. Bummer.
Verder ook de eerste deurpost geschuurd en geverfd. Donders wat een pauperklus, want het zijn geen normale deurposten... nee, deurposten met 2600 randjes en lerpjes en richeltjes. Ach, het houdt je van de straat zullen we maar zeggen.

01
februari
2005

Foute kleurtjes

Na een fles ammoniak gehaald te hebben bij Willem & Linda om wat vettige stukken muur schoon te maken, meteen maar een stuk geverfd. De 8m2 die met het blik te verven zou zijn, bleek maar 4m2 en ik had uiteindelijk geen druppel verf over. Beetje jammer. Maar goed, ik heb nu een stuk muur in de kleur Granny. Geen idee of ik het nou mooi vind of niet eigenlijk...