archief

29
december
2005

Toto - Falling in Between

Vorige week heb ik kaartjes besteld voor de Falling in Between Tour van Toto. Op 9 maart staan ze in Ahoy en we gaan er met z'n achten heen. Helaas was ik wel te laat voor de arena-kaarten, dus het zijn zitplaatsen 1e ring geworden.
(update 10 maart: voor de foto's check hier)

Sinds 19 december waren er op de website van Toto al 2 preview-tracks te beluisteren. Gisteren zijn daar ook korte soundclips van de rest van het album bij gezet. Falling in Between is het eerste studio-album met nieuw materiaal, dat niet door Sony is uitgebracht. Vorig jaar liep hun contract daar af, en eindelijk konden ze een album maken dat niet onder druk van de commercieel ingestelde platenbazen in elkaar is gezet. In bijna een jaar tijd hebben ze zelf hun nieuwe album geschreven en geproduceerd, en pas daarna een label gezocht dat het uit wilde brengen: het Italiaanse Frontiers Records.

Het resultaat is een zeer afwisselend album, waar ik met zeer veel belangstelling naar uit kijk.

Lees verder...

27
december
2005

Stapelwolken

Mooie stapelwolken gisteren aan het begin van de middag:

Stapelwolken boven Rotterdam

26
december
2005

Kerst in Rotterdam Oud-Mathenesse

Met gevaar voor eigen leven, alle boze en wantrouwende blikken van achter de gordijnen negerend, heb ik gisteravond even een rondje door de wijk gelopen. De grens tussen gezelligheid en wanstaltigheid is voor veel mensen te vaag.  Fijne kerstdagen!

Wanstaltige kerstversiering

Lees verder...

24
december
2005

The Chronicles of Narnia (The Lion, the Witch and the Wardrobe)

Narnia, The Lion, the Witch and the Wardrobe, Lucy, Peter, Susan PevensieGisteravond ben ik samen met Willem en m'n ouders naar het eerste deel van The Chronicles of Narnia geweest, in Pathé De Kuip. Het is de verfilming van het gelijknamige kinderboek van schrijver C.S. Lewis. Afgelopen week verschenen overal recensies van deze film, en afgezien van de Telegraaf ("Familieavontuur in winterwonderland") en de Metro ("Een prachtig sprookje", PDF pagina 18) waren de meeste recensies maar gematigd positief. En dat is best raar, want het is echt een schitterende film.

Lees verder...

22
december
2005

Nog meer foto's van het jaar 2005

Nóg meer foto's uit 2005, ditmaal bij MSNBC.
Deze website heeft twee overzichten: de editors choice en de readers' choice.

In beide lijstjes staan een hoop indrukwekkende foto's, waarvan we sommigen ook al bij Time en bij Reuters terugzagen. Zeer noemenswaardig: 1, 4, 9, 23, 29, 35 (editors choice) en 2, 24, 30, 36 en 43 (readers' choice). Oh ja, wel even de autoplay functie uitzetten.

2005, the year in pictures, MSNBC

21
december
2005

Fotos van het jaar 2005, Reuters

Naast Time heeft ook persbureau Reuters een overzicht van Pictures of the Year 2005.
Ook hier zitten enkele schitterende platen tussen, die ik best graag zelf gemaakt zou hebben.
Mijn favorieten: 1, 4, 5, 10, 11, 12, 30 en 31.

19
december
2005

Poule des doods?

Update zondag 2 december 2007: Voor iedereen die op zoek is naar de poule des doods van Euro 2008 (en niet die van het WK van 2006, waar dit artikel over gaat), verwijs ik jullie door naar deze weblog-post: Euro 2008 Poule Indeling (weer poule des doods?)

WK 2006 LogoOp 9 december 2005 vond in Leipzig de loting voor het WK Voetbal 2006 in Duitsland plaats. Na de loting was iedereen het er over eens: Poule C, de poule met Nederland, Argentinië, Ivoorkust en Servië-Montenegro is de Poule Des Doods. En op het eerste gezicht klopt dat inderdaad: Twee WK grootmachten (Nederland en Argentinië), aangevuld met het land dat Spanje tot playoffs dwong (Servië-Montenegro, met Kezman) en het sterkst geachte Afrikaanse land (Ivoorkust), dat met spelers als Drogba, Kalou, Dindane en Koné ook niet zomaar opzij te schuiven is.

Maar is dit wel de poule des doods? En is de poule met Duitsland (waarover de geruchten gaan dat die indeling gemanipuleerd is) wel zo makkelijk?

Lees verder...

18
december
2005

Beste foto van 2005, Time Magazine

Het Amerikaanse blad Time heeft op haar website een online verkiezing voor 'Best Photo of the Year 2005' geplaatst. Gek genoeg zijn het vrijwel allemaal foto's waar menselijk leed op te zien is. Blijkbaar roept dat leed bepaalde emoties op, die er mede voor zorgen dat we een foto goed vinden.

Mijn persoonlijke top 3:
Foto 18 (Heading Home)
Foto 14 (France on Fire)
Foto 8 (God's Wrath)

Time Magazine Best Photo of the Year 2005

16
december
2005

Fatboy

FatboyVorige week vrijdag kwam ik thuis, en vond ik een briefje van DHL op de mat. Ze hadden een pakketje af proberen te leveren toen ik er niet was, en dat kon ik 's avonds zelf even ophalen bij hun depot aan de Kiotoweg in Rotterdam. Stiekem wist ik al wat het was, want Willem had diezelfde er ook al eentje gehad: een Fatboy.

Best een leuk kerstcadeautje van Tweakers.net, waar ik een aantal jaren moderator ben geweest van de fora Webdesign & Graphics en Fotografie.

Lees verder...

14
december
2005

Zelfportret

Lekker voetbal kijken met al m'n vrienden

Zelfportret Pelle

14
december
2005

Stand van zaken na één maand

Statistieken jellejanvanveelen.nl na 1 maandVandaag is deze website (in vernieuwd jasje) een maand in de lucht. En de statistieken liegen er niet om: 43010 pageviews in de afgelopen maand, tegenover een gemiddelde van 6500 in de voorgaande maanden.

Veel van die pageviews zijn te danken aan de exposure die ik kreeg op screenspire.com, i-marco.nl, dark-i en webcreme.com, en de nominatie voor user met beste homepage op Tweakers.net (die ik -onbescheiden als ik ben- gezien de andere kandidaten best zou moeten kunnen winnen), maar ook het aantal bezoekers dat via Google hier terechtkomt is gigantisch gestegen. Blijkbaar is SEO helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. 

De uitdaging is nu om deze site interessant te houden. Want bezoekers komen alleen maar terug als je regelmatig nieuwe content te bieden hebt. Maar daar ga ik zeker aan werken; voorlopig heb ik nog genoeg ideeën :)

Lees verder...

13
december
2005

Samorost 2

Samorost 2Via de internetcreatieven mailinglist kwam ik er gisteren achter dat de opvolger van het schitterende Samorost uit is: Samorost 2.  

Samorost is een "point and click / adventure / puzzle Flash game" waarin een klein ventje met slaapmuts de hoofdrol speelt. Een jaar of twee geleden heb ik me uitstekend vermaakt met deel 1, waarin het kereltje moet voorkomen dat een andere planeet op de zijne botst. Beetje a la Armageddon, maar dan anders.

Lees verder...

12
december
2005

Etentje bij de Japanner in Scheveningen

Sui Sha YaAfgelopen vrijdag met de zaak bij een Japans restaurant in Scheveningen gegeten: Sui Sha Ya. Had ik nog nooit gedaan, dus dat was erg leuk om eens mee te maken. Heerlijk gegeten, en leuk om te zien hoe die Japanse koks met eten staan te goochelen. Onbegrijpelijk dat daar niet regelmatig wat ledematen afgehakt worden, zo snel gaat dat met die messen. 

Lees verder...

07
december
2005

Melkbusschieten / carbidschieten

Melkbusschieten / carbidschietenStrijkers, honderdduizendklappers, lawinepijlen en overig illegaal vuurwerk is voor mietjes. Echte mannen schieten met carbid. In het noorden van het land is het traditie, maar de laatste jaren begint het schieten met melkbussen en carbid over te slaan naar het westen van het land. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik als jongetje van negen jaar bij een oom en tante uit Kampen Oud en Nieuw vierde. Midden op het marktplein zaten ze met z'n tienen op rij achterstevoren op een melkbus, en dan knallen maar. Menig etalageruit sneuvelde.

Lees verder...

05
december
2005

Opzouten met die paraplu's

Opzouten met die paraplu's!Anderhalve week geleden was het dan zo ver: het werd eindelijk herfstweer. Op zich heb ik daar helemaal geen moeite mee, je kunt je er namelijk gewoon op kleden. Maar met het herfstweer gaat wel altijd een verschijnsel gepaard waar ik meer moeite mee heb: de introductie van de paraplu's.

Als er ook maar een beetje regen dreigt te vallen, dan nemen de Nederlanders en masse hun paraplu mee. Afgezien van het feit dat ik niet snap waarom iemand met een paraplu zou willen lopen (je bent toch niet van suiker!?), heb ik een grondige hekel aan die dingen.

Lees verder...