archief

30
november
2005

C’etait un rendez vous

Over Ferrari's gesproken: check eens dit vette filmpje.

In 1976 gemaakt door regiseur Claude Lelouch, die op de bumber van zijn Ferrari 275GTB een camera monteerde, en een bevriende coureur ermee met een bloedvaart door Parijs liet racen, om bij de Basilique du Sacré Coeur een weerzien met zijn geliefde te hebben. Dat geluid van die motor zeg, wow!

Het kan overigens zijn dat je je QuickTime installatie even moet upgraden om het (34mb grote) filmpje te kunnen zien.

Update: de link is inmiddels dood, maar ik heb hier ook nog een versie gevonden.

29
november
2005

Deze site op i-marco.nl en dark-i.com

i-marco.nl en dark-i.com screenshotsKom je net terug van zaalvoetbal, zie je opeens dat je op 2 andere design gerelateerde websites genoemd staat. Na de vermelding op Screenspire.com sta ik nu ook genoemd op de weblog-design verzamelsite van Pivot-adept Marco, en op webdesign showcase dark-i.com.

Lees verder...

28
november
2005

Free Entrance: Hij komt, Hij komt...

Setkin Sies spreekt op Jeugdkerk Free EntranceVanavond was er weer een dienst van Jeugdkerk Free Entrance, de zesde alweer. De spreker was Setkin Sies, teamleider van YFC Rotterdam, en oprichter van The Mall: een drietal jongerencentra in achterstandswijken in Rotterdam (Millinxbuurt, Pendrecht en Spangen).

Setkin sprak naar aanleiding van het thema 'Hij komt, Hij komt...' over de wederkomst van Jezus. In Matteüs 25:31-46 gaat het over het moment waarop Jezus aan jou en mij vraagt: Wat heb je voor mij gedaan? Heb je mij te eten gegeven toen ik honger had, mij bezocht toen ik ziek was?

Lees verder...

27
november
2005

Gravatar icons

Gravatar icon for PelleIk had het vorige week al ingebouwd, maar er nog geen aandacht aan gegeven verder: op www.gravatar.com is het mogelijk om een globally recognized avatar aan te vragen. Een avatar is een klein plaatje of icoontje waarmee je jezelf herkenbaar maakt op bijvoorbeeld een forum of op een weblog.

Lees verder...

25
november
2005

Trouwen in een Ferrari

Gisteren zijn Annejet en Bernard getrouwd! En Willem en ik mochten dat vastleggen. Voor een impressie van de dag verwijs ik naar vanveelen.info, ik volsta hier zelf met enkele plaatjes. De kenners zullen de trouwauto herkennen als een Ferrari 348 TB. Wat een ernstig vette bak!

Ferrari 348 TB trouwauto Annejet & Bernard

Lees verder...

24
november
2005

Bruidsfotograaf

Vandaag gaan Annejet en Bernard trouwen, en Willem en ik zijn bruidsfotograaf. Het is takkeweer buiten, maar ze hebben een paar mooie lokaties uitgezocht om foto's te nemen, dus dat komt wel goed. Zeker in combinatie met de auto die Bernard geregeld heeft.

Als ze het goed vinden zal ik hier binnen een paar dagen wel een paar pics plaatsen :)

Update: zie hier de eerste foto's.

22
november
2005

Fotografie-koopzucht

Canon EOS L lenzenAls winnaar van de vierde raadfoto op vanveelen.info mocht ik een gastcolumn schrijven. Iets wat ik natuurlijk graag heb gedaan, en vanwege het raakvlak met mijn eigen site plaats ik 'm ook hier:

In de afgelopen drie jaar heeft de digitale fotografie een grote vlucht genomen. Waar het eerst voorbehouden was aan gefortuneerde hobbyisten en early adapters die er graag mee wilden patsen, heeft nu iedereen wel een digitale camera in huis. En soms wel twee. En dan ook nog eentje op de mobiele telefoon.

Fotografie is met die digitale revolutie een stuk toegankelijker geworden, en dat is een goede zaak. Mensen die zich er serieus voor interesseren leren sneller de basics. What you see is what you get, namelijk. Foto maken, en meteen bekijken op het LCD-schermpje. Te donker? Dan doen we hem toch gewoon over met een langere sluitertijd? Het kost toch niks extra!

Lees verder...

20
november
2005

Plafond perikelen - part one

Op vrijdag 12 augustus was het noodweer in Rotterdam. De straten stonden blank. En op mijn balkon stond een halve meter hagel. Het smeltwater kon niet weg, behalve dan door gaten en kieren waar het normaal gesproken niet doorheen hoort te kunnen.

Zelf zat ik op het Flevo Festival toen, dus ik heb er helemaal niets van mee gekregen. Tot ik daar de politie aan de lijn krijg, die me vertelde dat het slim was om misschien toch even thuis te gaan kijken. De brandweer heeft diverse huizen hier opengebroken en leeggepompt en schenen ook bij mij voor de deur gestaan te hebben. Slik, denk je dan.

Ik ben toen snel naar huis gegaan, waar mijn ouders inmiddels ook al even een kijkje waren wezen nemen. Het zag er toen zo en zo uit. Inmiddels zijn we nu dik 3 maanden verder, en ziet het er zo uit:

Systeemplafond kapot - situatie 20 november 2005

Lees verder...

17
november
2005

Amerikanen sporen niet

Oklahoma Full Auto Shoot and Trade Show 2005Ik wist het al een tijdje, maar na het zien van dit ben ik volledig overtuigd. Neem een grote open plek ergens tegen een heuvel, stop het vol met landmijnen, zet er 5 auto's neer, leg er een paar staven dynamiet naast en dump ook nog wat oude olievaten.

Lees verder...

16
november
2005

Australie en Trinidad & Tobago naar het WK voetbal

Australië naar WK Voetbal ten koste van UruguayGuus Hiddink heeft het weer geflikt. Voor het eerst sinds 32 jaar speelt Australië weer op het WK voetbal. Aan het begin van het seizoen vroeg de volledige Nederlandse pers zich nog af of het nou wel zo slim was, wat Guus deed. Naast zijn baan als trainer van PSV tekende hij ook parttime bij de Australische voetbalbond, met als doel om WK kwalificatie veilig te stellen.

Lees verder...

15
november
2005

Deze site op Screenspire

screenspire.com screenshot thumbnailIs dat even gaaf.. opeens honderden bezoekers van over de hele wereld, die via screenspire.com bij mijn bescheiden website zijn uitgekomen.

Screenspire is een website die dagelijks een stuk of 5 screenshots toont van websites die er in hun ogen gelikt uit zien. En blijkbaar is mijn site dat ook.

Lees verder...

14
november
2005

Eindelijk live!

Eindelijk, het is zo ver! Na veel uren van hard scripten en een beetje Photoshoppen, durf ik 'm dan toch aan de wereld te tonen. Af is het nog niet, want ik heb nog een hoop dingen die ik toe wil voegen (zoekfunctie, reageren op individuele foto's, smilie & ubb parsing, referrer-spam blocking etc), maar dat wil ik voorlopig even lekker op de lange baan schuiven.

Even in het kort: naast een weblog gaat deze site vooral over mijn fotos en een beetje over mij. Verder heb ik een fijne archief-functie gebouwd en heb ik ook nog allemaal linkjes opgenomen naar vrienden en bekenden, of om andere redenen noemenswaardige websites. Tot slot: reageren kan op elk bericht, maar ook gewoon via de contact-pagina.

Ik hoop dat jullie het mooi vinden, ik ben er zelf in ieder geval wel tevreden over. Het moeilijkste moet in ieder geval nu nog komen: regelmatig wat interessants hier neerzetten. Ik ga het proberen!

12
november
2005

Bedtijd

Donders, het is lang geleden dat ik zo lang doorhaalde om iets af te krijgen. Het is nu 03.00 en ik heb het helemaal gehad. Ik word oud, bah. Morgen maar weer verder dan. Het begint in ieder geval ergens op te lijken.

Trusten!

11
november
2005

Foto verkocht!

Ik kreeg een mailtje van een dame die een foto van mij wilde kopen, om thuis uitvergroot aan de muur te hangen en om haar Postbank-pas mee te versieren. Nou, daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen.

Het gaat om deze foto, vorig jaar genomen in de fietsers-buis van de Benelux-tunnel tussen Vlaardingen en Pernis:

Lees verder...

09
november
2005

Gewoon wat foto's van de afgelopen tijd

Ik heb de afgelopen tijd niet zo gek veel foto's meer gemaakt. Ja, wel voor Free Entrance bijvoorbeeld, maar het zelf er op uit trekken is er een beetje bij ingeschoten.

Hier wat toch wat aardige pics van de afgelopen maanden:


Strand van Burgh-Haamstede

Lees verder...

07
november
2005

First post!

Dit is mijn eerste officiële weblog post, nieuwe stijl!

Lees verder...