archief

27
november
2004

Voorlopig koopcontract

Johan Ros kwam even een half uurtje langs op de zaak om het voorlopig koopcontract even door te nemen. Voor mij is het allemaal abracadabra, en Johan zou er zorg voor dragen dat de rare of ongewone dingen eruit geschrapt zouden worden. Ik vind het allemaal best, en nu is het dus afwachten op het definitieve koopcontract.

24
november
2004

Bod geaccepteerd!

De verkopers hebben zich gemeld voor 120.000 en dat leek mij een mooie prijs. Johan adviseerde niet verder af proberen te dingen, aangezien de woning dit gewoon meer dan waard was, en de verstandhouding met de verkopers er niet beter op wordt als je je afdingpraktijken te ver doorvoert. En dus is iedereen tevreden met dit bod, en kan het hele zooitje in gang gezet worden! Yeah!

23
november
2004

Bieden...

Johan Ros is wezen kijken, en hij was zeer te spreken over de kwaliteit en afwerking. Meteen doen, adviseerde hij. En dus meteen maar een bod uitgebracht van 112.500. Nog geen uur later hadden ze al een tegenbod uitgebracht van 122.500. Het bleek dat de woning al eens verkocht was geweest voor 121.000 maar dat de kopers de financiering niet rond konden krijgen. Erg veel is er dus niet van de prijs af te halen, maar gezien de kwaliteit van de woning is dat ook niet echt nodig. En dus maar weer een bod gedaan, dit keer van 117.500. Spannend...

17
november
2004

Jazekerrrrrr

Vandaag naar de hypotheker geweest. Voordat het hele circus in gang wordt gezet is het natuurlijk wel fijn om te weten hoe ver je kunt gaan met bieden, en of je nog ruimte hebt voor een nieuwe keuken of iets van die strekking. Bijna 2 uur met die kerel zitten praten, erg veel informatie ingewonnen en de bevestiging gekregen dat ik genoeg ruimte heb om dat huis en een dikke keuken aan te kunnen schaffen. Nu eens nadenken over welke hypotheekvorm we gaan nemen... de maandlasten moeten natuurlijk wel acceptabel blijven.

16
november
2004

Tweede bezichtiging

Een keuze voor een huis maak je niet alleen, en dus had ik gevraagd of mijn ouders ook wilden komen kijken. Die waren er ook erg over te spreken, en dat was voor mij een bevestiging om er mee door te gaan, mits Johan Ros er ook tevreden over is natuurlijk.

11
november
2004

Go for it

Gezien het feit dat er nog meer kapers op de kust waren, een vervolgafspraak gemaakt om nog een keer te gaan kijken, nu met m'n ouders erbij. Ook makelaar Johan Ros gebeld om te vragen of hij me kon begeleiden bij een eventueel aankooptraject. Johan gaat ook een afspraak maken, en als hij de woning de vraagprijs waard vindt, dan moeten we er maar eens voor gaan.

09
november
2004

Huis bezichtigd

Vandaag huis bezichtigd. Na 3 of 4 decepties voor het eerst een huis wat ik wel zag zitten. Lekker ruim, alles is gewoon goed afgewerkt en er hoeft erg weinig aan te gebeuren. Dubbel glas, kunststof kozijnen, CV, de hele bende, en dat alles voor het schamele bedrag van 124.500. Daar gaan we eens een nachtje over slapen.

02
november
2004

Makelaar gebeld

Vandaag Bakker & Steffen gebeld voor de bezichtiging van Russischestraat 48. Had het zien staan op Funda, maar jammer genoeg was iemand anders me voor. Makelaar vertelde me dat ze nog een soortgelijk huis hadden dat net die dag in de verkoop was gegaan; of ik die misschien wilde bezichtigen. Nou ja, kan nooit kwaad, en dus een afspraak gemaakt voor 9 november.